Mainos
Mainos

Suomi luopuu maamiinoista

Suomi luopuu maamiinoista, enää kiistellään aikataulusta ja miinat korvaavasta rahamäärästä.

Asia sisältyy eduskunnalle tämän kuun lopulla annettavaan turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon.

Selonteon yksi lähtökohta on että maamiinoista luovutaan. Sopimatta on vielä tarkka ajankohta ja rahasumma, jolla miinoista luopumisesta tuleva puolustusaukko yritetään täyttää.

Natokysymys pysyy ennallaan eli portti liittymiselle jätetään auki.

Euroja satsataan erityisesti valmiusprikaatien kehittämiseen. Myös Hornet-hävittäjien tulivoimaa parannetaan merkittävästi eli ne tulevat saamaan ilmasta maahan taistelukyvyn vaatiman lisäaseistuksen.

Poliittinen kädenvääntö aluepoliittisista kysymyksistä selonteon osalta sen sijaan jatkuu.

Maavoimien esikunta on näillä näkymin menossa Mikkeliin ja merivoimien esikunta Turkuun. Lakkautettavien varuskuntien listaa hiotaan koko ajan.

Yli satasivuisessa selonteossa otetaan laajasti kantaa uhkakuviin. Nyt myös armeijan roolia terrorismin torjunnassa määritellään tarkemmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot