Mainos
Mainos

Suomi maailman 5. tasa-arvoisin maa

Tuore tasa-arvoselvitys listaa Ruotsin maailman tasa-arvoisimmaksi maaksi. Myös muut Pohjoismaat menestyvät Maailman talousfoorumin vertailussa hyvin, sillä kärkiviisikko muodostuu täysin Pohjoismaista. Suomi sijoittuu listassa viidenneksi.

Pohjoismaat ovat kärjessä tuoreessa tasa-arvoa koskeneessa selvityksessä. Maailman talousfoorumin (WEF) mukaan maailman tasa-arvoisimmat maat ovat Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska ja Suomi. Kaikkiaan 58 maan vertailussa häntäpäätä pitivät Egypti, Pakistan ja Turkki.

WEF on ensimmäistä kertaa mitannut tasa-arvon toteutumista eri maissa vertaamalla naisten vaikutusvaltaa politiikassa ja talouselämässä ja ottamalla huomioon heidän koulutustasonsa ja terveydentilansa. EU-maita löytyy kymmenen viidentoista korkeimman sijan joukossa.

Euroopan ulkopuolisista maista Uusi Seelanti on kiilannut kuudenneksi, Kanada seitsemänneksi ja Australia kymmenenneksi. EU:n uudet jäsenmaat selviävät vertailusta kunnialla, kun taas vanhoista jäsenmaista esimerkiksi Portugali on vasta 23. ja Espanja 27:s.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme