Mainos
Mainos

Suomi maailman verkostunein maa

Suomi saa harvinaisen myönteistä julkisuutta amerikkalaisessa internetlehdessä. San Jose Mercury News julkaisi sunnuntaina laajan erikoisreportaasin, jossa Suomi nimetään verkostuneimmaksi maaksi. Mercury News ei ole mikä tahansa lännen pikkukaupunkilehti, vaan Piilaakson Silicon Valleyn uutis- ja tietokeskus.

Lehden tietokonetoimittaja Dan Gillmor vaivautui matkustamaan Suomeen. Hän haastatteli mm. Johan Helsingiusta, Linus Torvaldsia ja junassa Helsingin ja Tampereen välillä matkapuhelinten käyttäjiä.

Vaikka Islannissa on asukasta kohti hieman enemmän interneyhteyksiä kuin Suomessa, lehti nostaa suomalaiset sähköisen maailman etunenään edistyneen langattoman matkapuhelintekniikan ansiosta.

Suomi oli San Jose Mercury Newsin pääjuttuna sunnuntain päivityksessä. Kuvituksena oli kartta, jossa maisemat muuttuivat vaiheittain Helsingin Eteläsatamasta Järvi-Suomen kautta Tunturi-Lapin näkymiksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme