Mainos
Mainos

Suomi myöntää viivyttelyn sähkölaitedirektiiveissä

Sähkölaitteisiin liittyvät direktiivit olisi pitänyt saattaa voimaan jo vuonna 2004. Suomessa täytääntöönpano on viivästynyt Ahvenanmaalla.

Suomi myöntää oikeaksi EU-komission nostamat kanteet, joiden mukaan neljän sähkölaitteisiin liittyvän direktiivin täytäntöönpano on viivästynyt. Maaliskuussa nostetut rikkomuskanteet johtuvat siitä, että direktiivejä ei ole saatu voimaan Ahvenanmaalla.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti tänään komissiolle annettavasta vastauksesta. Siinä Suomi välittää Ahvenanmaan maakuntahallituksen arvion, että direktiivit saadaan voimaan viimeistään tänä kesänä.

Komissio aloitti Suomea vastaan rikkomusmenettelyn viime vuonna, koska direktiivit olisi pitänyt saattaa voimaan jo vuonna 2004.

Direktiivit koskevat vaarallisten aineiden käytön rajoittamista sähkö- ja elektroniikkalaitteissa, sähkö- ja elektroniikkalaiteromua sekä tiettyjen ympäristövaikutusten arviointia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot