Mainos
Mainos

Suomi nostaisi tax free -rajan 300 euroon

Suomi ehdottaa, että matkailijat saisivat tuoda enemmän verottomia tuliaisia EU-maiden ulkopuolelta. Päätökseen tarvitaan kuitenkin EU-maiden yksimielisyys.

Suomi ehdottaa, että EU:n ulkopuolelta tuotavien tuomisten arvoraja nostettaisiin 300 euroon. Tätä nykyä esimerkiksi Yhdysvalloista saa tuoda Suomeen tuliaisia 175 euron arvosta tullitta ja veroitta. Lisäksi esimerkiksi viinin tuontirajoitus EU:n ulkopuolelta nostettaisiin neljään litraan.

Unionin valtiovarainministerit neuvottelevat asiasta huomenna. Jotta puheenjohtajamaan ehdotus menisi läpi, tarvitaan kaikkien 25 maan yksimielisyys.

- Tämä direktiivi on alunperin peräsin vuodelta 1969 ja sitä on toki uudistettu sen jälkeen useita kertoja. Nyt on kuitenkin tarpeen tehdä perusteellisempi muutos, koska maailma on tässä ympärillä muuttunut aika paljon, kertoo valtionvarainministeriön finanssineuvos Sami Yläoutinen.

- On niitä maita, joiden mielestä se on liian iso korotus ja on niitäkin maita joiden mielestä se on liian pieni korotus. Tässä on kyse kompromissista ja 300 on se raja, jolla lähdetään sitä nyt hakemaan, Yläoutinen jatkaa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä tullauksia 175 euron ylittäviltä osilta tehdään päivittäin. Erityisesti Bangkokin, Pekingin ja New Yorkin matkustajat tuovat mukanaan digikameroita, golfbägejä ja mattoja. Myös Sveitsin tulijoilta - jota joku ehkä luulee EU-maaksi - jää tulliin paljon arvokelloja.

Jos Suomen ehdotus menee ensi viikolla läpi, tulee uudistus voimaan vasta vuonna 2008.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme