Mainos
Mainos

Suomi noudattaa edelleen hyvin EU:n sisämarkkinalakeja

Osa direktiiveistä laitetaan kuitenkin Suomessakin puuttellisesti tai väärin täytäntöön.

Suomi noudattaa yhä esimerkillisesti EU:n sisämarkkinalainsäädäntöä.

Komission tänään julkistaman tilaston mukaan sisämarkkinadirektiivit pannaan Suomea tehokkaammin täytäntöön vain Liettuassa, Tanskassa ja Unkarissa.

Suomella oli viime vuoden lopussa ainoastaan 13 sellaista direktiiviä, joita se ei ollut saattanut osaksi kansallista lainsäädäntöään. Yhteensä sisämarkkinadirektiivejä on 1635.

Tilaston peräpäästä löytyvät vanhat jäsenmaat Luxemburg, Kreikka, Portugali ja Italia. Luxemburgilla uupuu omasta lainsäädännöstään peräti 72 EU-lakia.

Osa direktiiveistä laitetaan kuitenkin Suomessakin puuttellisesti tai väärin täytäntöön. Komissio on tämän vuoksi aloittanut rikkomusmenettelyn Suomea vastaan 36 direktiivin kohdalla.

Keskimäärin lakien täytäntöönpano on viime vuosina parantunut EU:ssa selvästi. Sisämarkkinoista vastaava komissaari Charlie McCreevy painottaa, että hyvin toimivat yhtenäismarkkinat ovat sekä kuluttajien että yritysten etu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme