Mainos
Mainos

Suomi nousi kilpailukykyvertailussa

Suomen sijoitus liikkeenjohdon instituutin IMD:n kilpailukykyvertailussa parani tänä vuonna kohisten. Sijoitus nousi kuusi sijaa viime vuodesta. Suomi on eilen julkistetun tutkimuksen mukaan maailman 9. kilpailukykyisin maa, kun se vuotta aiemmin oli 15. sijalla.

Suomi on Indonesian ohella vertailun selvin nousija, vaikka vuosikymmenen alun mitalisijoille on vielä matkaa. Parhaimmillaan vuona 2001 IMD rankkasi Suomen maailman toiseksi kilpailukykyisimmäksi maaksi. Kolmannella sijalla Suomi oli neljänä vuotena.

IMD:n kilpailukykyvertailun kärkimaat ja peränpitäjä olivat nyt neljättä vuotta peräkkäin samat. Yhdysvallat on IMD:n mukaan edelleen maailman kilpailukykyisin maa. Sen jälkeen kärkisijoilla ovat Hongkong ja Singapore. Suomen edellä ovat myös Sveitsi, Tanska, Ruotsi, Australia ja Kanada. Viimeisenä on Venezuela.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme