Mainos
Mainos

Suomi oli yhteydessä Venäjään epäillystä ilmatilaloukkauksesta

Suomen ulkoministeriö on ollut yhteydessä Venäjän Helsingin-suurlähetystöön viime perjantain epäillystä ilmatilaloukkauksesta.  

Venäjän suurlähetystölle ilmoitettiin epäillystä ilmatilaloukkauksesta heti, kun se perjantaina havaittiin, kertoo Mikko Kinnunen, ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan osaston päällikkö.  

Ulkoministeriö oli uudestaan yhteydessä suurlähetystöön tänään ja luovutti samalla lähetystölle epäilyä koskevia tietoja. Kinnunen kertoo, että venäläisiltä pyydetään tarvittaessa selvitystä tapahtuneesta, kun Rajavartiolaitoksen tutkinta valmistuu.  

Venäjän ilmavoimien aseistetun IL-76-kuljetuskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon eteläpuolella. Mikäli tapaus varmistuu, ilmatilaloukkaus on toinen tänä vuonna. Ensimmäisen teki puolalaiskone. Viime vuonna ilmatilaloukkauksia oli kuusi, joista viisi oli venäläiskoneiden tekemiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme