Mainos
Mainos

Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa

Islanti on maailman tasa-arvoisin maa, ja Suomi tulee perässä kakkosena. Maailman talousfoorumi julkisti tänään listauksensa, jossa kymmenen kärkimaan joukkoon mahtuvat myös Etelä-Afrikka ja Lesothon kuningaskunta Etelä-Afrikan tasavallan keskellä.

Selvityksessä on otettu huomioon valtioiden panostukset tasa-arvon toteutumiseen muun muassa koulutuksessa, talouselämässä, politiikassa ja terveydenhuollossa. Sveitsiläisjärjestön mittauksessa on mukana kaikkiaan 134 maata.

Islannin ja Suomen jälkeen listalta löytyvät Norja, Ruotsi ja Uusi-Seelanti. Kuudentena on Etelä-Afrikka, joka pompahti kärkimaiden joukkoon 22. sijalta. Lesotho siirtyi sijalta 16 kymmenenneksi.

Molemmissa Afrikan maissa nousua selitti naisten kasvanut osuus työvoimasta, ja Etelä-Afrikkaa kohottivat lisäksi naisten esiinmarssi parlamentissa ja hallituksessa.

Listan häntäpäässä ovat Jemen, Tshad ja Pakistan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme