Mainos
Mainos

Suomi on Pohjoismaiden kummajainen - myös näissä maissa on tasa-arvoinen avioliittolaki

Maailmassa on 17 valtiota, jotka sallivat samaa sukupuolta olevien avioliiton. Laki on voimassa muun muassa kaikissa muissa Pohjoismaissa.

Monissa maissa, kuten Suomessa, samaa sukupuolta olevat voivat rekisteröidä parisuhteensa.

Monet samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyvistä maista ovat heränneet lain tarkistamiseen vasta viime vuosina. Ennen vuotta 2010 laki oli säädetty ainoastaan seitsemässä maassa.

Näissä valtiossa tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Tanska, Argentiina, Brasilia, Etelä-Afrikka, Kanada, Uruguay, Uusi-Seelanti. Yhdistyneissä kuningaskunnissa laki on voimassa Englannissa ja Walesissa ja astuu voimaa Skotlannissa joulukuussa. Myös Yhdysvalloissa laki on hyväksytty joissain osavaltioissa ja Meksikossa joillain hallinnollisilla alueilla. Muun muassa Luxemburgissa laki astuu voimaan vuonna 2015.

Suomessa eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista perjantaina.

Interaktiivinen kartta ei välttämättä näy kaikilla laitteilla. Jos kartta ei näy, suosittelemme siirtymään sivuston täysversioon.

Kommentointi suljettu asiattomien viestien vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme