Mainos
Mainos

"Suomi on riippuvainen naisten työpanoksesta"

Naiset ovat miehiä innostuneempia työstään, vaikka juuri heidän kohdallaan työtahti näyttää kiihtyvän.

Naiset kokevat miehiä useammin, että vaikutusmahdollisuudet työn määrään ja työtahtiin ovat viime aikoina vähentyneet. Asia käy ilmi Työterveyslaitoksen tutkimuksesta.

Naiset kokevat myös miehiä enemmän työn tehostamisesta aiheutuvia haittoja. Niin sanotulla tehostetulla työllä tarkoitetaan tilannetta, jossa työlle on liian vähän aikaa ja tekijöitä. Tuolloin tuntuu, että työntekijä ei saa riittävästi aikaan ja vapaa-aika jää vähäiseksi.

Työterveyslaitoksen tutkijaa Liisa Moilasta askarruttaa, kuinka kauan naisten sinnikkyys työelämässä jatkuu, kun he saavat miehiä huonompaa palkkaa ja joutuvat usein pätkätöihin.

- Suomi on täysin riippuvainen naisten työpanoksesta. Entä jos naiset eivät enää kauaa suostukaan tähän asemaan ja kohteluun?

Useat viime vuosina tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että töiden mielekkyys on kaiken kaikkiaan vähentynyt. Moilanen huomauttaa, että työstään innostuneilla ei ole kiire eläkkeelle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme