Mainos
Mainos

"Suomi on rikoksentekijän paratiisi"

Asianajaja Heikki Lampelan mukaan on tärkeää, että rikoksen tehnyt henkilö käyttäytyy kunnolla oikeusistunnoissa.

– Kyllä minä sanon asiakkaalleni, ettei vedetä röyhkeää linjaa oikeussalissa. Näin ei loukata omaisia entisestään, Lampela sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Kun Lampela toimii puolustusasianajajana, hän tekee kaikkensa, että oma asiakas saa ansaitsemansa tuomion. Lampelan mukaan juristeilla onkin oma vastuunsa siinä, etteivät rikoksentekijät syrjäytyisi.

– Pitää aina osoittaa rikoksentekijälle, että hän on tehnyt väärin. Se on pidettävä joka olosuhteessa kristallinkirkkaana. Eikä sitten siirrä huomiota pois pahanteosta. Minä ajan asiaa eteenpäin niin, että asiakas saa oikeuskäytännön mukaisen tuomion. Ei yhtään liian vähän, eikä yhtään liian paljon.

– Kehotan asiakkaitani puhumaan minulle suoraan, rehellisesti ja myöntämään tekonsa, Lampela tähdentää.

Hänen mukaansa Suomessa on nykyään sellainen ilmapiiri, että kaikki on jossain määrin oikeutettua.

– Kaikki mielipiteet ovat sallittuja, vaikka ne olisivat sairaita. Nythän rikoksentekijän asema on niin hyvä Suomessa, että voidaan sanoa, että Suomi on rikoksentekijän paratiisi, Lampela napauttaa.

Hänen mukaansa rikoksen myöntänyt henkilö pääsee paremmin yhteiskuntaan mukaan kuin sellainen henkilö, joka alusta asti kieltää tekonsa. Lampelan mukaan rikoksen tehnyt voi saada tuomioonsa lievennystä, jos alusta asti on myöntänyt tekonsa.

Katso Heikki Lampelan haastattelu: (Huomenta Suomi 26.7.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot