Mainos
Mainos

Suomi on ruotsalaismatkustajan mieleen

Suomi on ruotsalaisten suosituin vapaa-ajan matkakohde ja viidenneksi suosituin liikematkakohde.

Ruotsalaiset tekivät viime vuonna ulkomaille 11,3 miljoonaa vapaa-ajan matkaa, joihin sisältyi yöpyminen. Suosituin matkakohde oli Suomi. Matkoista 15,3 prosenttia suuntautui Suomeen, mukaan lukien Ahvenanmaa, käy ilmi tuoreesta Ruotsin matkailuvaltuuskunnan raportista.

Suomen jälkeen seuraaviksi suosituimmat maat olivat Tanska ja Espanja, Kanariansaaret mukaan lukien. Seuraavat sijat menivät Norjaan, Saksaan ja Britanniaan.

Ruotsalaiset vapaa-ajan matkaajat matkustavat ulkomaille ensisijassa tapaamaan sukulaisia ja ystäviä. Sen jälkeen tärkeimpinä ulkomaanmatkan syinä tulevat rentoutuminen, huvittelu, viihde sekä aurinko ja meri.

- Suomen kylpylät ovat aina olleet suosittuja, riippumatta siitä matkustavatko ruotsalaiset perheen tai ystävien kanssa vai ovatko he kokousmatkalla. Viime aikoina myös nuoret kolmekymppiset ovat löytäneet trendikkään Helsingin, sanoo Matkailun edistämiskeskuksen Tukholman-toimiston päällikkö Kaija Tiainen.

Ruotsalaiset tekivät viime vuonna 2,6 miljoonaa liikematkaa ulkomaille, joista 9,5 prosenttia suuntautui Suomeen ja Ahvenanmaalle. Suomi oli siten ruotsalaisten viidenneksi suosituin liikematkakohde.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme