Mainos
Mainos

Suomi osallistumassa Unifil-operaatioon Lähi-idässä

Suomi saattaa osallistua ensi syksynä Unifil-operaatioon Lähi-idässä yhdessä Irlannin kanssa, kertoo puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen MTV3:n uutisten erikoishaastattelussa.

- Valmistelemme parhaillaan asiaa ja päätös tehdään piakkoin, kunhan saamme Irlannista lisäinformaatiota.

Lähi-itään lähtisi noin pataljoonan kokoinen osasto ja Suomen osuus siitä olisi noin komppania.

Puheloinen ei pidä Naton Afganistan-operaatiota epäonnistuneena. Hän kysyykin, millainen tilanne siellä nyt olisi, ellei Nato olisi mennyt auttamaan.

- Tuskin ainakaan parempi.

Ruotsi ja Suomi tehostaneet puolustusyhteistyötään

Komentajan mukaan Ruotsin armeijan alasajosta ei kannata vetää liian radikaaleja johtopäätöksiä.

- Sinne jää 50 000 miestä, hyvää kalustoa eikä Ruotsilla ole mitään aikomustakaan luopua oman maansa puolustamisesta.

- Lisäksi Ruotsi ja Suomi ovat koko ajan tehostaneet niin merellä kuin ilmassakin tapahtuvaa yhteistyötä. Muun muassa ilmavoimien hävittäjät ovat olleet yhteisharjoituksissa.

Maavoimien varustukseen parannuksia

Puheloisen mukaan Lissabonissa pidetty Naton ja Venäjän huippukokous lähensi osanottajamaita. Sotilaallisen voimankäytön mahdollisuus Euroopassa ei kuitenkaan ole poistunut, joskaan se ei ole todennäköinen.

Lissabonin huippukokouksessa ei hänen mukaansa tullut mitään sellaista ilmi, että Suomen pitäisi muuttaa jo olemassa olevia uhkakuviaan.

- Toimintaympäristöön ja siellä tapahtuviin mahdollisiin muutoksiin reagoidaan aina tarpeen mukaan.

Vaikka Suomen armeija elää sopeutumisen aikaa eli kuluja pyritään karsimaan kaikkialta, kehityksen mukana halutaan silti pysyä.

Puheloinen mainitsi esimerkkinä maavoimat ja maavoimien aluejoukot, joiden varustusta ollaan parantamassa tuntuvasti

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot