Mainos
Mainos

"Suomi päättää myös tulevaisuudessa itse sotilasoperaatioistaan"

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen vakuuttaa, että Suomi voi vapaasti päättää, osallistuuko se kansainvälisiin sotilasoperaatioihin.

- Me itse, ja vain me itse, nyt ja jatkossa teemme päätökset sotilaidemme lähettämisestä kansainvälisiin tehtäviin, Kääriäinen sanoi Kainuun maanpuolustusjuhlassa pitämässään puheessa tänään.

Kääriäinen sanoi, että Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen linja nojautuu uskottavaan kansalliseen puolustukseen, toteuttaa sotilaallista liittoutumista ja siihen kuuluu myös erittäin aktiivinen panos kansainvälisessä kriisinhallinnassa. Kääriäisen mukaan Suomella on kansainvälisesti omaperäinen linja.

- Pohjoisen Euroopan vakauden ohella vaativat kriisinhallintatehtävät kysyvät tällaisen uskottavan, luotettavan omaperäisyyden perään. Tänäkin päivänä, tällä omaperäisellä ratkaisullamme, olemme nyky-Euroopassa väkilukuumme nähden merkittävä turvallisuuden tuottaja, emme kuluttaja, hän sanoi.

Kääriäisen mielestä tuloksellista kansainvälistä yhteistyötä on nimenomaan se, että eri maat tuovat yhteisten asioiden hoitoon omaperäisen panoksensa. Omaperäisyys ei hänen mukaansa merkitse eristäytymistä, vaan täysi-ikäisen valtion itsetuntoista, aktiivista esiintymistä omassa asiassaan ja kansainvälisillä areenoilla.

- Omaperäisyys politiikassa ja liikkumatila päätöksenteossa liittyvät toisiinsa ja tukevat toisiaan. Pienelle maalle on tärkeää varjella liikkumatilaansa aina, kun se on mahdollista. Ainakaan ehdoin tahdoin siitä ei pidä luopua, Kääriäinen linjasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme