Mainos
Mainos

Suomi pakkohoitaa psykiatriapotilaita muita enemmän

Suomi käyttää pakkohoitoa psykiatriassa enemmän kuin esimerkiksi muut Pohjoismaat, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) raportti.

Sairaanhoitopiirien väliset erot ovat kuitenkin suuria. Useimmin mielenterveyspotilas joutuu pakkohoitoon Pohjois-Karjalan ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä. Näissä noin joka toinen hoidettu mielenterveyspotilas on laitettu pakkohoitoon.

Suurimmassa osassa sairaanhoitopiirejä tahdosta riippumattomaan hoitoon on passitettu viime vuosina noin joka kolmas hoidossa ollut mielenterveyspotilas.

THL:n mukaan korkeat pakkohoitoluvut liittyvät avohoitopalvelujen kehittymättömyyteen, henkilöstön määrään sekä asenteisiin. Mielenterveyspalvelujen lisäksi raportissa selvittiin päihdepalvelujen tarjontaa.

Tahdosta riippumatonta päihdehoitoa Suomessa käytetään muita Pohjoismaita vähemmän.

(MTV3 - STT)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Joensuusta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot