Mainos
Mainos

Suomi perustaa suurlähetystön Kazakstaniin

Keskiaasialainen Kazakstan ja Suomi ovat aloittaneet tiiviimmän yhteistyön. Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev ja presidentti Tarja Halonen kertoivat asiasta tänään yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Yhteistyöstä kertoo myös se, että Suomi perustaa oman edustuston Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan. Suomella on tähän asti maassa edustanut Keski-Aasian kiertävä suurlähettiläs.

Ihmisoikeuksia yleensä korostava Halonen emännöi mielellään Nazarbajevin valtiovierailua Suomessa, vaikka tätä syytetään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestölle (ETYJ) annettujen demokratialupausten pettämisestä ja rikkaan öljymaan vallan keskittämisestä sukulaisilleen.

- Emme ole antaneet kenellekään mitään lupauksia velvollisuuksien täyttämisestä. Tiesimme kuitenkin, että meidän odotetaan vastaavan ETYJ:n vaatimuksia, Nazarbajev tyytyi kommentoimaan.

Kazakstania noin 20 vuotta hallinnut Nazarbajev on parhaillaan kolmipäiväisellä vierailulla Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme