Mainos
Mainos

Suomi pitkäaikaistyöttömien ehkäsyn kärkimaita

Suomi on EU:n kärkimaita pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisyssä. Pitkäaikaistyöttömien osuus kaikista työttömistä työnhakijoista on työministeriön mukaan laskenut Suomessa yleistä työttömyytta nopeammin alle 30 prosenttiin. Muissa korkean työttömyyden EU-maissa pitkäaikaistyöttömien osuus työttömistä on yli puolet.

Työministeriö sanoo pitkäaikaistyöttömien vähenemisen johtuvan siitä, että Suomi on se ennaltaehkäisyssä EU-maiden parhaimmistoa.

Pitkäaikaistyöttömyyttä tutkineen työministeriön erikoissuunnittelijan Ilkka Nion mukaan tuoreen tutkimuksen tulosten merkittävyyttä lisää se, että työvoimapoliittisten toimenpiteiden määrä on Suomessa vähäisempi kuin muissa EU-maissa. Lisäksi toimenpiteet kohdistuvat ryhmiin, joiden työllistymismahdollisuudet alkavat heikentyä.

Tutkimuksen mukaan työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin osallistuminen on lähes kaksinkertaistanut työttömien mahdollisuudet sijoittua avoimille työmarkkinoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme