Mainos
Mainos

Suomi pitkäaikaistyöttömien ehkäsyn kärkimaita

Suomi on EU:n kärkimaita pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisyssä. Pitkäaikaistyöttömien osuus kaikista työttömistä työnhakijoista on työministeriön mukaan laskenut Suomessa yleistä työttömyytta nopeammin alle 30 prosenttiin. Muissa korkean työttömyyden EU-maissa pitkäaikaistyöttömien osuus työttömistä on yli puolet.

Työministeriö sanoo pitkäaikaistyöttömien vähenemisen johtuvan siitä, että Suomi on se ennaltaehkäisyssä EU-maiden parhaimmistoa.

Pitkäaikaistyöttömyyttä tutkineen työministeriön erikoissuunnittelijan Ilkka Nion mukaan tuoreen tutkimuksen tulosten merkittävyyttä lisää se, että työvoimapoliittisten toimenpiteiden määrä on Suomessa vähäisempi kuin muissa EU-maissa. Lisäksi toimenpiteet kohdistuvat ryhmiin, joiden työllistymismahdollisuudet alkavat heikentyä.

Tutkimuksen mukaan työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin osallistuminen on lähes kaksinkertaistanut työttömien mahdollisuudet sijoittua avoimille työmarkkinoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot