Mainos
Mainos

Suomi puuhaa kompromissia alkoholin tuontirajoituksista

Oluen tuontimäärää Venäjältä ja Virosta saatetaan rajoittaa tulevaisuudessa. Samalla kuitenkin sallittaisiin oluen ja muidenkin alkoholituotteiden tuonti ilman nykyistä 20 tunnin aikarajaa. Suomi on ehdottanut tällaista järjestelyä EU:n komissiolle. Komission on määrä ottaa asiaan kantaa lähiaikoina. Viinantuontirajoituksiin on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia ensi vuosituhannen alkuvuosina.

Suomi tukki viinarallin Virosta ja Venäjältä reilut kaksi vuotta sitten. Tuliaisviinoja saa tuoda vain jos matka on kestänyt vähintään 20 tuntia. EU:n Komission mielestä tämä rajoitus on EU:n säädösten vastainen. Ellei sopua synny, Komission ja Suomen kiista ratkaistaan tuomioistuimessa.

Kesällä Suomi uusi aiemman tarjouksensa, jonka mukaan aikaraja poistetaan, jos oluentuontia saadaan rajoittaa. Tarjouksen taka-ajatuksena on suojautua vuoden 2004 varalle. Tuolloin EU:n ulkopuolelta saa tuoda olutta mielin määrin. Vuonna 2004 puretaan myös EU:n sisäiset tuontirajoitukset. Kotiin saa tuolloin tuoda huomattavasti enemmän tuliaisviinoja kuin nyt.
(MTV3/Anne Silvennoinen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme