Mainos
Mainos

Suomi pyrkii yhä EU:n viinimaaksi

Eduskunnan suuri valiokunta ihmetteli intoa leimautua viinimaaksi.

Suomi pitää yhä kiinni tavoitteestaan saada virallinen viinintuottajamaan asema EU:ssa.

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta vaati lokakuun lopulla, että Suomi luopuu aseman tavoittelusta.Valiokunnan mielestä viinimaaksi profiloituminen antaisi EU:ssa väärän kuvan Suomen ilmastosta.

Hallitus ei kuitenkaan ole luopunut ajatuksesta.

Linjaus hämmästytti tänään eduskunnan suurta valiokuntaa, joka muistutti hallitusta eduskunnan ottamasta kannasta. Valiokunnan mukaan mahdollinen kannan muutos on alistettava eduskunnalle.

Valmisteilla olevan uudistuksen myötä jäsenmaat saisivat myydä tuottamaansa viiniä kaupallisesti vain, jos ne on listattu viinintuottajamaiksi. Suomi haluaa itsensä mukaan joukkoon, koska Ahvenanmaalla on meneillään pieni viininviljelykokeilu.

Sama viiniuudistus uhkasi alun perin suomalaisten marja- ja hedelmäviinien nimeä. Ensimmäisen esityksen mukaan viini-nimike olisi varattu vain rypäleistä valmistetuille juomille.

Useat jäsenmaat kuitenkin suivaantuivat esityksestä, ja ajatuksesta on nyt luovuttu. Esimerkiksi Saksassa omenaviini on perinteinen juoma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot