Mainos
Mainos

Suomi pyytää Algerialta virka-apua Sabiran löytämiseksi

Suomen Tunisian ja Algerian väliaikainen asiainhoitaja Carl-Erik Smedslund esitti tänään Algerian ulkoministeriölle virka-apupyynnön Sabira-tytön löytämiseksi ja Suomeen saamiseksi. Smedslund kertoi aiemmin, että ulkoministeriö on saanut selville Sabiran olinpaikan Algeriassa. Paikka selvisi TV 1:n uutisten mukaan tytön algerialaisten sukulaisten avulla. Sabira on tiettävästi isovanhempiensa luona El Kalan kaupungissa lähellä Tunisian rajaa.

Sabiran algerialainen isä väitti tytön olevan Algerin lähellä sijaitsevassa kasvatuslaitoksessa. Isä istuu suomalaisessa vankilassa kolmen vuoden tuomiota tyttärensä sieppaamisesta. Sabiran suomalainen äiti ja algerialainen isä ovat eronneet. Isä vei Sabiran Algeriaan viime joulukuussa saatuaan tapaamisoikeuden. Äiti ei ole sen jälkeen nähny 4-vuotiasta tytärtään.

Sabiran asiaa käsiteltiin myös eilen Tukholmassa. Suomen suurlähettiläs Heikki Talvitie tapasi Algerian Ruotsin-suurlähettilään Mourad Benchekin ja kertoi tälle Sabiran olinpaikan. Samalla hän pyysi Algerian viranomaisilta apua Sabiran löytämiseksi ja Suomeen saattamiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme