Mainos
Mainos

Suomi pyytää EU-komissiota tutkimaan Ranskan saaman risteilijätilauksen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan suomalainen telakkateollisuus ei ole kiinni yksittäisestä risteilijätilauksesta. Suomi ottaa hänen mukaansa kuitenkin yhteyttä Euroopan komissioon varmistaakseen, että Ranska noudatti laivatilauksessa kilpailulakia. Hallitus ei tiedä, miksi tilauksen sai Ranska.

Valtio ei Vapaavuoren mukaan ilmeisesti koskaan ole ollut vaikuttamassa näin vahvasti yksittäisen tilauksen saamiseksi Suomeen kuin nyt.

Ministeri arvostelee voimakkaasti sitä, että neuvotteluiden yksityiskohtia on vuodettu julkisuuteen. Osa vuodetuista tiedoista on Vapaavuoren mukaan pitänyt paikkansa ja osa ei.

Hallitus käynnistää hänen mukaansa meriteollisuuden kilpailukykyohjelman.

Vapaavuori kommentoi risteilijätilauksen menettämistä tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Näet koko tiedotustilaisuuden kiistanalaisesta asiasta alta. MTV3 Uutiset välitti tiedotustilaisuuden suorana netissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme