Mainos
Mainos

Suomi saamassa EU-tukipaketin maitosektorille

Suomi ja Baltian maat ovat saamassa EU:lta erityistukipaketin, joka kohdennetaan Venäjän vientikiellosta kärsivälle maitoalalle ja maidontuottajille. 

Tukisummista ja käytännöistä ei kuitenkaan vielä kokouksessa keskusteltu. EU-komissio sai tehtäväkseen ratkaista mistä tukirahat otetaan ja miten ne käytännössä jaetaan. Asiasta päättivät  EU:n maatalousministerit illalla Luxemburgissa.

- Kyllä pidän tätä sillä tavalla hyvin merkittävänä. Nyt ensimmäisen kerran pöydällä oli konkreettisesti Suomen ja Baltian maiden tekemä esitys siitä, että meille kohdennetaan tukitoimia. Loppupäätelmä oli, että tämä asia laitetaan eteenpäin, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo kertoo MTV Uutisille.

Orpon mukaan Suomi ja Baltian maat olivat saanneet vahvaa tukea esitykselleen.

- Keskustelun kuluessa saimme valtaosalta jäsenmaista tukea, jopa vahvaakin tukea sille, että nämä EU:n toimet pitää olla kohdennettuja ja erityisesti niille maille, jotka eniten tästä Venäjän vientikiellosta kärsivät.

Valmisteluun lähtevä tukiratkaisu kohdistuu nimenomaa vain maitosektorille. Orpon mukaan Suomessa on kansallisesti mietittävä ratkaisu siihen, miten myös muita vientikielloista kärsiviä maatalouden sektoreita voitaisiin auttaa.

- Kyllä kansallisesti täytyy katsoa ratkaisuja, millä muita sektoreita pyritään auttaamaan. Tämä kriisi koskee koko Suomen maataloutta ja elintarvikeketjua, ja sen takia tässä täytyy käyttää s koko sitä keinovalikoimaa, joka on tarjolla sekä Euroopan Uniosta että kotimaasta, Orpo sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme