Mainos
Mainos

Suomi sai EU:lta huomautuksen lintualueista

Euroopan unioni jatkaa Suomen kovistelemista lintujen suojelualueiden lisäämiseksi. EU:n komissio antoi tänään Suomelle niin sanotun perustellun lausunnon asiasta. Komissio on tyytymätön siihen, että Suomi on toistaiseksi ilmoittanut EU:lle vain viidestätoista lintujen suojelualueesta, kun komission tietojen mukaan Suomessa on 91 kansainvälisesti merkittävää lintualuetta.

Ympäristöministeriöstä kerrottiin, että viivästys asiassa johtuu Suomen Natura-luonnonsuojeluverkoston valmistelusta. EU:lle lähiviikkoina virallisesti lähtevässä Natura-ehdotuksessa on ministeriön mukaan mukana yli 300 lintujen suojelualuetta.

Ennakkotieto Suomen hallituksen Natura-ohjelmaa koskevasta päätöksestä lähti EU:lle jo elokuussa, kun ratkaisu oli hallituksessa tehty. Pian lähdössä oleva virallinen Natura-esitys sisältää mm. kartat alueista ja valituksia koskevat varaukset.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme