Mainos
Mainos

Suomi sai huomautuksen EU-komissiolta

EU-komissio on antanut Suomelle virallisen huomautuksen 18 direktiivin täytäntöönpanosta. Komission laskujen mukaan Suomi ei ole ilmoittanut määräajassa näiden direktiivien täytäntöönpanosta.

Asiaa tutkitaan parhaillaan ministeriöissä, mutta Suomessa ei uskota, että kaikki 18 olisivat jääneet hoitamatta. Osa direktiiveistä taas on jumittunut suomalaisten lakiuudistushankkeiden, kuten osakeyhtiölain taakse.

Joissain tapauksissa Suomi on lähettänyt ilmoituksen, mutta komissio ei ole vielä noteerannut sitä, sanoi Tuula Pynnä, EU-tuomioistuinyksikön päällikkö ulkoministeriön oikeudelliselta osastolta.

-Muutamassa tapauksessa viivästys johtuu siitä, ettei ruotsinkielistä säädöstekstiä ole saatu toimitettua. Suomi vastaa komissiolle viimeistään maaliskuun puolivälissä. Puuttuvien direktiivien osalta Suomi ilmoittaa milloin ne saadaan voimaan.

Komissio voi viedä EU-maan EY-tuomioistuimeen mikäli se ei toistuvien muistuttelujen jälkeen pane direktiivejä asianmukaisesti toimeen. Virallinen huomautus on ensimmäinen askel kohti tuomioistuinkäsittelyä, mutta suurin osa tapauksista selvitetään ennen sitä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme