Mainos
Mainos

Suomi sai taas virallisen huomautuksen autoverosta

Suomi sai tänään EU:n komissiolta uuden virallisen huomautuksen autoverosta. Komissio on huolissaan Suomen autoverolaista ja haluaa Suomen selvittävän, miten uusi laki poistaa ristiriidat EU:n perussopimusten kanssa. Suomen pitää vastata huomautukseen viimeistään 20. helmikuuta.

Huomautuksessa todetaan, että Suomessa on muutettu hallintokäytäntöä viime syyskuun autoveroratkaisun jälkeen. Se ei kuitenkaan riitä poistamaan ongelmia, toteaa komissio. Hallituksen on tarkoitus antaa esitys uudeksi autoverolaiksi 30. joulukuuta. Uusi autoverolaki astuu voimaan takautuvasti 1.1.2003 eduskuntaehdolla, sillä eduskunta ehtii hyväksyä uuden lain vasta tammi-helmikuussa.

Komissio edellyttää Suomen kertovan vastauksessaan, miten uusi autoveroesitys vaikuttaa huomautuksessa mainittuihin ongelmiin. Ellei komissio ole tyytyväinen Suomen vastaukseen, se voi antaa Suomelle vielä perustellun lausunnon ja lopulta viedä asian EY-tuomioistuimen käsiteltäväksi. Vastausta huomautukseen käsitellään hallituksen EU-ministerivaliokunnassa alkuvuonna 2003.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot