Mainos
Mainos

Suomi tarjoaa Venäjälle apua maastopalojen sammutukseen

Suomi tarjoaa Venäjälle apua maastopalojen sammutukseen. Apu koostuu kahdesta kontista, joihin on pakattu sammutusletkuja ja -pumppuja sekä muuta sammutusvälineistöä. Suomi on myös valmis lähettämään Venäjälle kaksi maastopalojen asiantuntijaa.

Konttien arvo sisältöineen on noin 400 000 euroa ja ne annettaisiin Venäjälle veloituksetta. Sisäministeriön hallintoneuvos Timo Viitasen mukaan vielä ei ole varmuutta ottaako Venäjä kontteja vastaan. Maa on ainakin ilmaissut kiinnostuksensa asiantuntija-apuun.

Tarjotulla kalustolla ei ole vaikutusta Suomen omaan maastopalojen torjuntavalmiuteen. Suomi on aiemminkin auttanut Venäjää maastopalojen sammutuksessa muun muassa Karjalan tasavallassa.

Suomi suunnitteli avustavansa sammutustöitä myös helikoptereilla tai erityisellä sammutusjoukkueella, mutta kaluston tarjoaminen katsottiin lopulta parhaaksi ratkaisuksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot