Mainos
Mainos

Suomi tarkastaa Venäjän Alakurtin sotilastukikohdan

Puolustusvoimat tarkastaa Venäjän jalkaväkiprikaatin Alakurtissa. Pääesikunnan tiedotteen mukaan arvioikäynti alkaa tänään ja kestää perjantaihin saakka.

Alakurtin sotilastukikohta sijaitsee noin 50 kilometrin päästä Suomen rajasta. Alakurtti sijaitsee noin Rovaniemen korkeudella. 

Alakurtti oli vuosikausia suljettuna, mutta Venäjä otti sen uudelleen käyttöön tänä vuonna. Se perustettiin viime vuonna, eikä Suomi ole aikaisemmin arvioinut joukko-osastoa.

Pääesikunnan mukaan arvioinnin tavoitteena on arvioida joukko-osaston pääaseistusta ja -kalustoa koskevan tiedonvaihtoilmoituksen paikkansapitävyys. Arvioitava kohde on 80. moottoroitu jalkaväkiprikaati Alakurtissa.

Arviointikäynti on Wienin asiakirja 2011 mukainen. Sen tarkoitus on lisätä luottamusta ja turvallisuutta. Pääesikunnan mukaan arviokäynti on osa Suomen ja Venäjän kahdenvälisen vuosittaista ylimääräistä arviointikäyntiä koskevan sopimuksen mukainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme