Mainos
Mainos

Suomi tavoittelee paikkaa Unescon hallintoneuvostossa – Soini lobbarina: "Ei ainakaan yrityksen puutteesta jää kiinni"

Suomi viimeistelee parasta aikaa kampanjaansa päästäkseen Unescon hallintoneuvostoon. Ulkoministeri Timo Soini kävi torstaina lobbaamassa eri maiden suurlähettiläitä, jotta Suomi valittaisiin 58-jäseniseen neuvostoon.

– Kilpailu on kova. Meillä on Saksa, Turkki ja Portugali samassa lohkossa ja pärjätä pitäisi. Ei ainakaan jää yrityksen puutteesta kiinni, Soini arvioi STT:lle.

Suomi on ollut neuvoston jäsen viimeksi vuosina 1997–2001 osana pohjoismaista kiertoa. Järjestön 195 varsinaista jäsenmaata äänestävät uudesta hallintoneuvostosta marraskuussa.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö tunnetaan parhaiten Unescon maailmanperintökohteiden listastaan. Kohteista päättää maailmanperintökomitea, jossa Suomen kausi on nyt päättymässä.

Kauden päättyminen avannee Suomessa pohdinnan siitä, mitä listalle ehdotettaisiin seuraavaksi. Yhtenä vaihtoehtona on pidetty esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemaa Paimion sairaalaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme