Mainos
Mainos

Suomi tehostaa rikostorjuntaa Venäjän avulla

Suomi on allekirjoittanut Venäjän kanssa rikostorjuntasopimuksen, johon kuuluu entistä tiiviimpää tietovaihtoa. Suomi on luvannut toimittaa tietoja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n tietokantaan.

Venäjän tavoitteena on lisätä yhteistyötä erityisesti terrorismin torjunnassa. Suomi taas toivoo hyötyvänsä hankkeesta saamalla sujuvampaa yhteistyötä mm. järjestäytyneen rikollisuuden ja laittoman maahanmuuton torjuntaan.

Sopimuksesta kertoi keskiviikkona sisäministeri Anne Holmlund (kok.), joka teki nyt ensimmäisen vierailunsa Venäjälle. Holmlund tapaa kaksipäiväisen vierailunsa aikana Venäjän sisäministerin Rashid Nurgaljevin, hätätilaministeri Sergei Shoigun ja turvallisuuspalvelu FSB:n johtajan Aleksandr Bortnikovin.

- Tietoja FSB:lle toimitetaan vain avoimista lähteistä, painotti Holmlundin mukana Moskovaan matkustanut suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape.

- Kyseessä on laaja kansainvälinen yhteistyö, johon osallistuu useita tahoja useista maista.

Suhteita tiivistetään myös poliisikorkeakoulujen välillä. Tampereen poliisiammattikorkeakoulun ja Pietarin ja Moskovan poliisiakatemioiden välille kehitetään koulutus- ja tutkimusyhteistyötä.

Vastaava sopimus on ollut olemassa Pietarin kanssa jo vuodesta 2003, mutta se on jäänyt melko nimelliseksi.

- Toistaiseksi yhteistyö ei ole toiminut kovinkaan laajasti lähinnä siksi, että Pietarissa resurssit eivät ole riittäneet mm. matkakustannuksiin. Nyt toivomme että tutkimusyhteistyötä saataisiin aktiivisemmaksi, kuvaili poliisijohtaja Kari Rantama.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot