Mainos
Mainos

Suomi tiivistää verkkopuolustuksen rivejään

Suomi valmistelee uutta strategiaa puolustautuakseen verkkohyökkäyksiltä. Pääesikunnassa kootaan ohjelmaa, jolla yhteiskunnan haavoittuvia osia voitaisiin puolustaa internetistä ja tietoverkoista tulevilta hyökkäyksiltä.

Tavoitteena on päästä alan kansainväliseen kärkeen. Kourallinen asiantuntijoita on tehnyt heinäkuusta lähtien töitä, jolla Suomen puolustuskyky saataisiin nykyaikaisen sodankäynnin edellyttämälle tasolle.

– Suomella on paljon osaamista ja olemme teknologisesti hyvin kehittynyt maa. Ongelma tällä hetkellä on se, että resurssit on hajautettu eikä niitä ole kunnolla koordinoitu tai johdettu. Eli jos nyt löydetään se ratkaisu, millä johdetaan ja koordinoidaan, niin voidaan päästä aika hyvään etulyöntiasemaan, sanoo johtaja Catharina Candolin Pääesikunnan tietoverkkopuolustussektorista.

Pääesikunta arvioi, että valvonnan ytimessä voisi olla noin kymmenen hengen tiimi ympärivuorokautisesti. Ensi vuoden lopulla julkistettava strategia tähtää yhteistyön lisäämiseen.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Seitsemän uutiset 12.10.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot