Mainos
Mainos

Suomi tiivistää yhteistyötä Natoon

Suomi tiivistää käytännön sotilasyhteistyötä Natomaiden kanssa. Suomalaislentäjät ovat osallistuneet laajaan ilmataisteluharjoitukseen Saksassa. Lentäjät ovat opetelleet saksalaisten opastuksella uusia huipputeknologian asejärjestelmiä.

Suomen ilmavoimilla ja sen lentäjillä on ollut yhteisiä harjoituksia jonkun tai joidenkin Natomaiden kanssa jo yli kymmenen kertaa. Suomen ilmavoimat eivät ole kertaakaan harjoitelleet yhdessä Neuvostoliiton tai Venäjän kanssa, vaikka Suomen lentokalusto oli osittain itänaapurista.

Ilmavoimat ei kuitenkaan näe harjoituksia suorana tienä Nato-jäsenyyteen. - Sillä, olemmeko liittymässä Natoon ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Meidän täytyy kuitenkin täytyy olla hyviä ja täällä voimme tarkastaa tasomme. kertoo prikaatikenraali Pekka Tuunanen Ilmavoimien esikunnasta.

Saksalaiset eivät puolestaan peittele, mitä he ajattelevat Suomen mahdollisesta NATO-jäsenyydestä. - Haluaisin, että meillä olisi vahva yhteistyökumppani myös Pohjois - Euroopassa. Olisi hienoa, jos Suomi päättäisi tulla lähemmäksi NATOa, arvioi Saksan 3. lentodivisioonan kenraalimajuri Aarne Kreuzinger-Janik.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme