Mainos
Mainos

Suomi tukee Hollannin avoimuuskannetta

Suomi on Hollannin kanssa samaa mieltä, että kriisinhallintaan liittyviä asiakirjoja ei tarvitse salata niin järeällä hallintomenettelyllä kuin on päätetty. Taustalla on kesällä tehty päätös, jonka myötä EU:n ministerineuvoston avoimuusasetusta muutettiin.

Hollannin kanne menee EY:n tuomioistuimeen, koska maa katsoo mm. ettei ministerineuvostolla ollut oikeutta tehdä sitä ilman EU-parlamentin hyväksyntää. Myös EU-parlamentti on päättänyt nostaa päätöksestä kanteen.
Muutos merkitsee, etteivät ministerineuvoston yleiset säännöt asiakirjajulkisuudesta koske erittäin salaisiksi, salaisiksi tai luottamukselliseksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka liittyvät turvallisuuteen, puolustukseen, sotilaalliseen tai siviilikriisinhallintaan.

EU:n turvallisuuteen, puolustukseen tai kriisinhallintaan liittyviä asiakirjoja ei kirjata yleiseen asiakirjarekisteriin, niitä ei voi pyytää luovutettaviksi eikä päätöksestä olla luovuttamatta asiakirjoja voi valittaa minnekään.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot