Mainos
Mainos

Suomi tukee Hollannin avoimuuskannetta

Suomi on Hollannin kanssa samaa mieltä, että kriisinhallintaan liittyviä asiakirjoja ei tarvitse salata niin järeällä hallintomenettelyllä kuin on päätetty. Taustalla on kesällä tehty päätös, jonka myötä EU:n ministerineuvoston avoimuusasetusta muutettiin.

Hollannin kanne menee EY:n tuomioistuimeen, koska maa katsoo mm. ettei ministerineuvostolla ollut oikeutta tehdä sitä ilman EU-parlamentin hyväksyntää. Myös EU-parlamentti on päättänyt nostaa päätöksestä kanteen.
Muutos merkitsee, etteivät ministerineuvoston yleiset säännöt asiakirjajulkisuudesta koske erittäin salaisiksi, salaisiksi tai luottamukselliseksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka liittyvät turvallisuuteen, puolustukseen, sotilaalliseen tai siviilikriisinhallintaan.

EU:n turvallisuuteen, puolustukseen tai kriisinhallintaan liittyviä asiakirjoja ei kirjata yleiseen asiakirjarekisteriin, niitä ei voi pyytää luovutettaviksi eikä päätöksestä olla luovuttamatta asiakirjoja voi valittaa minnekään.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme