Mainos
Mainos

Suomi tyytymätön EU:n alue- ja rakennetukiin

Suomi vaatii parannuksia Euroopan komission aluetukiesitykseen.

Suomi ei ole kaikilta osin tyytyväinen komission esitykseen EU:n alue- ja rakennetuista. Kotimaisten tukien käyttöä pitäisi helpottaa, niin että investointi- ja kuljetustukia voidaan maksaa vastakin, katsoo hallituksen EU-ministerivaliokunta.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen totesi, että Suomelle tulevien EU-tukien tasoa ei vielä voi arvioida, sillä summat ratkeavat vasta jäsenmaiden neuvottelujen loppumetreillä. Hallituksen kantaa esitellyt Manninen lisäsi, että Suomen tavoite on edelleen pitää Pohjois- ja Itä-Suomi koheesio- eli ykköstuen piirissä.

Komissio esittää, että Suomen ja Ruotsin pohjoiset harvaan asutut alueet saisivat tulevalla kaudella uudistettua kakkostukea. Kakkostuen ehdot eivät kuitenkaan tyydytä Suomea juuri valtiontukia koskevien rajoitusten takia.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 20.02.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot