Mainos

Suomi uusii lentoasemien matkatavaratarkastukset

Euroopan unioni yhtenäistää lentomatkustajien tarkastukset samanlaisiksi jokaisessa maassa. Suomessa se tarkoittaa muun muassa sitä, että lentoasemilla parhaillaan asennetaan uusia laitteita kaikkien matkatavaroiden tutkimiseksi.

Helsinki-Vantaalla kotimaan matkustajille aiheutuu väliaikaisesti ylimääräistä vaivaa.

-Sataprosenttinen turvatarkastus ruumaan menevän matkatavaran osalta otetaan käyttöön 1.1.2003. Tämä merkitsee, että Suomessa pitää olla siihen mennessä valmius suorittaa tämä kaikissa tarkastuspisteissä sekä Helsinki-Vantaalla. Tarkoitus on saada se käyttöön myös kaikilla muilla lentoasemilla, kertoo jaostopäällikkö Matti Steenari Ilmailulaitokselta.

Tällä hetkellä ilmailulaitos on koekäyttövaiheessa.

-Meillä on rakenteilla kotimaanterminaalissa laitteistot tarkastusta varten ja ulkomaanterminaalin osalta pääsemme kokonaisuudessaan koekäyttöön lähiviikkoina, Steenari kertoo.

Kotimaan terminaalin läpivalaisu- ja muut laitteet eivät ehdi valmiiksi tammikuuhun mennessä. Se merkitsee, että myös kotimaan pakasit on tuotava ensin ulkomaanosastolle ja sitten on palattava takaisin.

-Muilla lentoasemilla rakennustyöt ovat käynnissä parasta aikaa ja joillakin voidaan suoritaa testausta ja koekäyttöä, kertoo Steenari

Paljonko turvallisuuden kiristäminen maksaa?

-Kyllä tässä rakennuskustannukset kokonaisuudessaan mukaan lukien on suurista summista kysymys, Steenari arvioi.

Summan suuruudesta ei tässä vaiheessa heltiä Steenarilta vastausta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.