Mainos
Mainos

Suomi vähensi eniten maatalouden päästöjä EU-alueella

Suomi on vähentänyt EU-maista suhteessa eniten maataloutensa kasvihuonekaasupäästöjä. Suomen maatalouden päästöt vähenivät 1990-luvulla 24 prosenttia, kun ne EU:ssa keskimäärin supistuivat vain 6,4 prosenttia, kertoo EU:n tilastolaitos Eurostat.

Toiseksi eniten kasvihuonekaasupäästöjään vähensi Saksa, jonka päästöt putosivat 1990-luvulla 19 prosenttia. Myös Tanskassa ja Itävallassa yllettiin yli kymmenen prosentin supistuksiin.

Vähiten kasvihuonekaasupäästöjään onnistui vähentämään Espanja, jonka päästöt lisääntyivät 1990-luvulla 17 prosenttia. Myös Irlannin päästömäärät kasvoivat pari prosenttia.

Espanjan ja Irlannin päästöjen lisääntyminen johtuu maiden karjakannan kasvusta, sillä karjan ruoansulatuksen yhteydessä syntyy runsaasti etenkin metaanikaasua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot