Mainos
Mainos

Suomi vähentää 50 sotilasta Afganistanissa ensi vuonna

Suomi vähentää ensi vuonna joukkojaan Afganistanissa kotiuttamalla 50 sotilasta. Tasavallan presidentti ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta päättivät asiasta aamulla.

Nyt Suomella on Naton johtamassa Isaf-operaatiossa 195 sotilasta.

Sotilaallisessa kriisinhallinnassa Afganistanissa aiotaan asteittain siirtyä kouluttajatehtäviin. Suomen kokonaisosallistuminen painottuu samalla kehitysyhteistyöhön, siviilikriisinhallintaan ja Afganistanin turvallisuusviranomaisten koulutukseen.

Suomen kehitysrahoitusta aiotaan lisätä siten, että vuonna 2014 varsinaista maakohtaista kehitysyhteistyörahoitusta on tarkoitus nostaa 20 miljoonaan euroon. Panostus EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioon Eupoliin jatkuu vahvana.

Suomalaisjoukot ovat olleet sijoitettuna Pohjois-Afganistanin maakuntiin, jossa on ollut rauhallisempaa kuin muualla maassa. Tähän mennessä kaksi suomalaista sotilasta on kuollut operaatiossa.

Ensimmäiset suomalaiset joukot menivät Afganistaniin alkuvuodesta 2002.

Katso Seitsemän uutisten juttu (29.11.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot