Mainos
Mainos

Suomi valmistautuu Irakin sotaan turvajärjestelyin

Mahdollinen Irakin sota aiheuttaa Suomessa erilaisia turvallisuusvalmisteluja. Ulkomaiden suurlähetystöt saavat erityissuojelua ja turvatarkastukset lentokentillä sekä satamissa tiukentuvat. Poliisi lisää myös turvamiehitystään jääkiekon MM-kisoihin.

Vaikka Yhdysvaltain todennäköinen hyökkäys Irakiin heijastuu Suomeen vain vähän, ovat sekä puolustusvoimat että poliisi ovat tehneet suunnitelmia mahdollisen sodan varalta.

-Varsinaisia turvallisuusuhkia, jotka edellyttäisivat hyvin suuria varautumistoimenpiteitä, ei ole näköpiirissä. Perusvalmiutta on kohotettu lähinnä pääkaupunkiseudulla, jossa sijaitsevat riskimaiden lähetystöt ja vastaavat kohteet, jotka saattaisivat olla jonkinlaisen uhan kohteena, kertoo poliisiylitarkastaja Jukka Vuorio sisäministeriöstä.

Myös terrori-iskuihin on varauduttu. Poliisikomentaja Jukka Riikonen uskoo kuitenkin, ettei Suomeen kohdistu varsinaisia terroriuhkia.

Poliisi aikoo kiinnittää erityistä huomiota lähestyviin jääkiekon MM-kilpailuihin Suomessa. Erityisesti USA:n joukkue otetaan suurennuslasin alle.

Suomessa otetaan tarvittaessa nopeasti käyttöön myös tiukennetut lentomatkustajien turvatarkastukset. Myös rajavalvonta tehostuu.

Suomen taloudessa Irakin kriisin suorat vaikutukset jäänevät vähäisiksi. Selkein heijastusvaikutus tulee öljyn hinnasta. Matkailuala tosin kärsii sodanuhasta. Lomamatkojen varaukset ovat pudonneet jo lähes kolmanneksen. Myös liikematkojen myynti on hiipunut.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme