Mainos
Mainos

Suomi valmistautuu säästämällä EU-puheenjohtajuuteen

Suomi aikoo säästää seuraavan EU-puheenjohtajuuskauden kustannuksissa. Puheenjohtajuuskuluja aiotaan supistaa muun muassa pitämällä vähemmän kansainvälisiä kokouksia sekä säästämällä henkilöstö- ja koulutuskuluissa.

Suomi aikoo selvitä säästöbudjetilla seuraavasta EU-puheenjohtajuuskaudesta.

Suomi toivoo selviävänsä vuoden 2006 jälkipuoliskon EU-puheenjohtajuudesta 40 miljoonalla eurolla. Edellinen, vuoden 1999 puolivuotiskausi EU:n johdossa kustansi Suomelle liki 64 miljoonaa euroa.

EU-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto sanoo Aamulehdessä, että Suomi aikoo säästää sekä henkilöstö-, koulutus- että kokousmenoista. Kokouksien määrää aiotaan karsia ja koulutusmenoissa säästöä syntyy jo siitä, että ministeriöiden henkilöstön EU-kokemus on paljon paremmalla tolalla kuin ennen ensimmäistä puheenjohtajuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot