Mainos
Mainos

Suomi varautuu rauhanturvaajien lähettämiseen

Suomi varautuu Kosovoa varten rauhanturvaoperaatioon, jonka kansainvälisiin joukkoihin osallistuisi puhtaasti suomalainen pataljoona. Alun perin suunnittelupohjana oli lähettää Kosovoon Pohjoismainen pataljoona, johon kuuluisi Suomesta 230 miestä ja Ruotsista 430 miestä.

Kontra-amiraali Juhani Kaskeala vahvisti tiistai-iltana Moskovasta, että Suomi varautuu suunnitelmaan, koska nyt näyttää siltä, että Kosovon mahdollista rauhaa valvomaan tarvitaan aiempaa suunnitelmaa enemmän liittoutumattomien maiden panosta.

-Alun perin suunniteltu kansainvälinen joukko käsitti 30 000 sotilasta. Nyt tarve on jo katsottu 50 000 sotilaaksi. Tämän vuoksi valmistaudumme vahventamaan omaa joukkoamme, totesi Kaskeala. -Suomeen ja Ruotsiin kohdistuu nyt suurempi tarve kuin mitä on suunniteltu. Voimme kuitenkin hyödyntää sen suunnittelun, mikä on jo tehty yhteisestä pohjoismaista pataljoonaa varten mm. huoltojärjestelmien suhteen.

Sekä Suomi että Ruotsi ovat asettaneet Kosovo-operaatioon osallistumisen välttämättömäksi ehdoksi kaikkien osapuolien hyväksymän rauhansopimuksen. Lisäksi operaatiolla tulee olla YK:n tai Etyjin valtuutus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme