Mainos
Mainos

Suomi: Veikkauksen vedonlyöntimonopolille perusteluja

EU:n komissio päätti keväällä aloittaa rikkomusmenettelyn Suomea ja kuutta muuta maata vastaan urheiluvedonlyönnin rajoitusten vuoksi.

Suomi puolustaa edelleen Veikkauksen monopolia urheiluvedonlyönnissä. EU:n komissiolle lähetetyn vastauksen mukaan Suomella on useita perusteluita vedonlyöntimonopolille.

Komissio päätti keväällä aloittaa rikkomusmenettelyn Suomea ja kuutta muuta maata vastaan urheiluvedonlyönnin rajoitusten vuoksi. Komissio ei vaatinut uhkapelien täyttä vapauttamista kilpailulle, mutta se halusi tietää, ovatko rajoitukset liiallisia ja siten ristiriidassa EU:n lainsäädännön kanssa.

Suomen mukaan monopolin tarkoituksena ei ole hankkia julkisiin toimiin tuloja, vaan rajoittaa tarjontaa.

- Se, että vedonlyöntipelien tuotto käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin, ei ole rajoittavan sääntelyn todellinen syy, vaan sen liitännäinen, suotuisa sivuseuraus, vastauksessa todetaan.

Komissiota hiersivät myös Veikkauksen mainoskampanjat. Vastauksen mukaan mainoskuluista vain osa on mennyt pelitoimintaan ja tämäkin mainonta on ollut pääasiallisesti imago- ja brändimainontaa.

Suomi ei myöskään luota siihen, että muiden EU-maiden mahdollinen viranomaisvalvonta riittäisi torjumaan rikoksia ja rahanpesua Suomessa. Rahanpesu ja muu rikollinen toiminta ovat täällä todellinen uhka: vuonna 2004 rahanpesun selvittelykeskukselle tuli 1061 rahapelitoimintaa koskevaa ilmoitusta ja vuonna 2005 ilmoituksia tuli 871, komissiolle kerrotaan.

Määräaika vastauksen antamiselle päättyi tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme