Mainos
Mainos

Suomi, Venäjä ja Viro neuvotteluihin ilmatilaloukkauksista

Venäjän mukaan ilmatilaloukkaukset johtuvat paljolti Suomenlahden yllä olevan kansainvälisen lentoväylän kapeudesta.

Suomi, Venäjä ja Viro aloittavat neuvottelut ilmatilaloukkauksista marraskuun lopulla Helsingissä. Asian vahvistivat ulkoministerit Ilkka Kanerva (kok.) ja Sergei Lavrov kahdenkeskisen tapaamisensa jälkeen Rovaniemellä tänään.

Neuvottelut pidetään sotilasasiantuntijatasolla ja ne alkavat ilmeisesti 27. marraskuuta. Virolta oli jo aiemmin saatu hyväksyntä neuvotteluille ja myös siihen, että niistä kerrottiin tänään.

Venäjä on tiettävästi tyytyväinen siihen, että Suomi on ottanut vastuulleen tapaamisen järjestelyt. Sen mukaan ilmatilaloukkaukset johtuvat paljolti Suomenlahden yllä olevan kansainvälisen lentoväylän kapeudesta.

Sotilasasiantuntijoiden tapaamista pidetään parhaana keinona löytää keinot, joilla koneet saadaan pysymään oikealla reitillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot