Mainos
Mainos

Suomi vetää turisteja maailman ääristä saakka

Ulkomaiset turistit saapuvat Suomeen nauttimaan luonnosta ja sen puhtaudesta. Suomi kiinnostaa jatkuvasti enemmän ja yhä kauempaa saapuvia turisteja.

Eniten Suomeen tulee turisteja Venäjältä. Venäläiset saapuvat koko perheen voimalla esimerkiksi järvisuomalaisille mökkilomille. Venäläisten perässä tulee eniten ruotsalaisia ja saksalaisia.

Kasvava turistimaa on Viro. Matkailun edistämiskeskuksen tutkimus- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari sanoo, että valuutan yhtenäistyminen saattaa vaikuttaa tähän.

– Ei valuutta ennenkään mikään este ollut, mutta kyllähän euro helpottaa päivämatkustamista. Sitä tapahtuu Suomen ja Viron välillä kaikkein eniten, Hietasaari toteaa.

Hietasaaren mukaan Suomeen tullaan periaatteessa mistä vaan. Yksittäisenä hän nostaa esiin Intian.

– Intiasta tulee oikein mukavasti turisteja, ja se kasvaa koko ajan. Siellä on elintaso noussut ja matkailu lisääntyy. Kyllä mekin saamme osamme.

Suomalaiset ovat ystävällisiä ja palvelut ovat kunnossa

Suurin osa turisteista saapuu lähialueilta. Heille riittää motiiviksi helppo kulku, laadukas palvelu, puhdas luonto ja kauniit maisemat. Mitä kauempaa tullaan sitä tärkempää on eksotiikka.

– On paljon erityyppisiä matkailijoita. Suomeen voidaan tulla, jos kaikki kuuluisimmat nähtävyydet on jo kollattu ja kaivataan jotain erilaista, Hietasaari sanoo.

Kristiina Hietasaaren mukaan Suomi pärjää hyvin turistien palvelussa. Tutkimuksissa on todettu, että turistit ovat olleet hyvinkin tyytyväisiä. Tärkeimmät palvelut, eli ruoka ja majoittuminen, ovat Suomessa kunnossa.

– Joskus tietysti ruokatarjonnasta sanotaan, että voisi huomioida itämaisia matkustajia paremmin. Mutta määrät ovat niin pieniä, että ymmärrän, ettei japanilaisille tai kiinalaisille tehdä erityisiä menuja.

Matkailijoiden mielipiteet voi pilata tai pelastaa myös ihmisten yleisellä ystävällisyydellä. Hietasaaren mukaan suomalaisia pidetään ystävällisinä ihmisinä. Hän myös uskoo, että palvelu onnistuu myös ulkomaisten asiakkaiden kanssa mutkitta.

– Varsinkin isoimmissa kohteissa homma on hyvin hanskassa. Valtaosa Suomen matkailusta on kuitenkin kotimaanmatkailua, ja pienimpien toimijoiden kohderyhmää on kotimainen matkailija, Hietasaari sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme