Mainos
Mainos

Suomi voi jatkaa kriisinhallintaa Afganistanissa

Eduskunta rajasi suomalaisten osallistumista Afganistanin asevoimien koulutuksessa.

Suomi voi jatkaa osallistumistaan Afganistanin kriisinhallintaoperaatioon, tosin osin uusin muodoin.

Asia sai muodollisen vahvistuksen tänään, kun eduskunta sai päätökseen hallituksen asiaa koskevan selonteon käsittelyn.

Äänestyksessä hylättiin äänin 153-22 vasemmistoliiton ehdotus, jossa haluttiin kieltää Suomen sotilaallisen osallistumisen lisääminen Afganistanissa. Arvostelijoiden mielestä Suomen ei myöskään pitäisi ottaa johtovaltiovastuuta ISAF-operaatiossa.

Vasemmistoliiton ehdotusta tukivat myös perussuomalaiset ja pari SDP:n edustajaa.

Eduskunta kuitenkin rajasi suomalaisten osallistumisen Afganistanin asevoimien kouluttamiseen niin, että se voi koskea vain esikuntatehtäviä prikaati- ja armeijakuntatasolla. Afgaanijoukkojen toimintaan kentällä suomalaiset eivät voi osallistua. Hallituksen selonteossa ei tällaisia rajauksia ollut.

Äärimmäinen vasemmisto käytti tilaisuutta hyväkseen ja äänestytti eduskuntaa myös Natosta.Tiukka kannanotto Naton nopean toiminnan joukkoja vastaan kaatui äänin 158-17.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot