Mainos
Mainos

Suomi WEU:n puolustustarvikeyhteistyöhön

Suomi pääsee mukaan Länsi-Euroopan unionin WEU:n puolustustarvikeyhteistyöhön. Eurooppalaisten Nato-maiden puolustusministerit päättivät tänään kutsua mukaan Suomen ja muut EU:n liittoutumattomat maat.

Saksan puolustusministeri Volker Rühe sanoi, että Euroopan maiden on tehtävä yhteistyötä menestyäkseen kovassa kilpailussa: muussa tapauksessa amerikkalaiset suuryritykset jyräävät eurooppalaisen aseteollisuuden.

Erfurtin ministerikokouksessa tänään tehty päätös merkitsee, että Suomella on vastedes ministerintason edustaja yhteistyöjärjestö WEAG:n (Western European Armaments Group) kokouksissa. Suomi ja Ruotsi ovat mukana kumppaneina, eivät WEAG:n täysjäseninä. WEAG on nykyisellään lähinnä keskustelufoorumi, mutta sieltä on saatavissa tärkeää tietoa tulevista hankinnoista. Suomi ja Ruotsi pyrkivät mukaan jo vuosi sitten, mutta tuolloin WEAG torjui maiden hakemukset.

Tavoitteena on puolustusministeri Rühen mukaan luoda ajan mittaan Eurooppaan aseteollisuuden sisämarkkinat. Samaan aikaan EU:hun pyrkivät entiset sosialistimaat saavat oikeuden osallistua WEAG:n työryhmien työhön. Rühe uskoo, että länsieurooppalaisesta aseteollisuudesta tulee näin Itä-Euroopalle luonnollinen yhteistyökumppani.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme