Mainos
Mainos

Suomi yhä lintukoto

Suomi on tuoreen tutkimuksen mukaan maailman kuudenneksi rauhallisin maa, ja muutkin Pohjoismaat menestyivät vertailussa hyvin. Maailman rauhattomin kolkka on Irak.

Norja on tuoreen tutkimuksen mukaan edelleen maailman rauhallisin maa. Rauhallisimpien maiden joukossa ovat myös Uusi-Seelanti, Japani, useat Euroopan maat sekä Pohjoismaat. Suomi oli listalla sijalla kuusi.

Maailman rauhattomin maa on Irak, jonka jälkeen rauhattomimpia olivat Sudan, Israel ja Venäjä. Myös Yhdysvallat lukeutui rauhattomimpiin, se oli listalla 96:s.

Tutkimuksessa luokitellaan 121 maata mm. väkivallan, järjestäytyneen rikollisuuden ja sotilasmenojen avulla. Tutkimuksen teki Economist-lehteen yhteyksissä oleva Economist Intelligence Unit.

- Tämä on herätys kaikille maailman johtajille, totesi tutkimuksen tilaaja Steve Killelea.

Tutkimuksen yleispäätelmänä oli, että pienet, vakaat maat, jotka kuuluvat alueellisiin yhteenliittymiin, kuten EU:hun, ovat todennäköisimmin kaikkein rauhallisimpia. Rauhan edistämisessä tärkeimpiä tekijöitä ovat tulot ja koulutus, todettiin tutkimuksessa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme