Mainos
Mainos

Suomi yhä verottajien kärkijoukossa

Suomi on yhä palkkatyötä ankarimmin verottavien maiden joukossa. Näin on 1990-luvun lopun veronkevennyksistä huolimatta. Veronmaksajien selvityksen mukaan tuloverotus on kireintä Tanskassa.

Verokarhu

Muita kärkiverottajia ovat Belgia, Saksa, Suomi ja Ruotsi. Lapsiperheissä, joissa vain toinen puoliso käy työssä, verotus on selvästi kireintä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Veronmaksajat arvostelevat sitä, ettei Suomessa ole ryhdytty rivakoihin toimiin korkean palkkaveron alentamiseksi. Selvityksessä viitataan mm. Saksaan, jossa on menossa mittava tuloverojen kevennysohjelma vuosien 1999-2005 aikana.

Tuloverojen ja työnantajan sosiaalimaksujen yhteenlaskettu osuus työvoimakustannuksista on Suomessa erittäin korkea, keskituloisella 47 prosenttia. Muissa maissa osuus on alle 40 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot