Mainos
Mainos

Suomi YK:n ihmisoikeusneuvostoon

Ensi kuussa toimintansa aloittava YK:n ihmisoikeusneuvosto korvaa 60 vuotta toimineen ihmisoikeustoimikunnan.

Suomi on valittu YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi. 47 maan neuvostoon valittiin myös muun muassa Kuuba, Kiina, Saudi-Arabia, Venäjä ja Pakistan.

- Odotamme uuden neuvoston pystyvän pitkäjänteiseen, käytännönläheiseen ja siten aiempaa tehokkaampaan ihmisoikeuksien suojeluun, ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi tuloksen selvittyä.

Maailmanjärjestön yleiskokous päätti muodostaa uuden neuvoston, kun ihmisoikeusasioista aiemmin vastanneen toimikunnan maine kärsi kolhuja jäsenten kyseenalaisen ihmisoikeustilanteen vuoksi. Moni kuitenkin epäili, että sama ongelma toistuisi uuden neuvoston kohdalla.

Neuvostoon valitaan 13 maata Afrikasta, 13 Aasiasta, kahdeksan Latinalaisesta Amerikasta ja Karibialta, seitsemän niin sanotuista länsimaista ja kuusi Itä-Euroopasta.

Muun muassa Afrikasta hakijoita on yhtä monta kuin paikkojakin, joten kaikki hakijat valitaan automaattisesti neuvostoon.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme