Mainos
Mainos

Suomi ykkönen ympäristöasioissa

Kahden amerikkalaisen yliopiston tekemässä ympäristöselvityksessä Suomi saa huippupisteet muun muassa ilmansuojelussa, jätehuollossa ja metsänhoidossa.

Suomi on maailman ympäristöystävällisin maa, selviää yhdysvaltalaisten Yalen ja Columbian yliopistojen tekemästä tuoreesta tutkimuksesta.

Kauppalehden mukaan Suomi saa huippupisteet esimerkiksi ilmanlaadussa, veden puhtaudessa, metsänhoidossa, ilmansuojelussa ja jätehuollossa.

Tutkimus pitää Suomea kestävän kehityksen mallimaana. Se nostaa myös suomalaisen teollisuuden maailman ykköseksi ympäristönsuojelun tehokkuudessa.

- Suomi saa huippupisteet vertailun kaikissa 21 mittarissa. Koska maa toimii ekologisesti niin tehokkaasti, se voi tarjota kansalaisilleen hyvät ympäristöolot pitkäksi aikaa, toteaa professori Daniel Esty Yalen yliopistosta.

Amerikkalaistutkijat arvioivat selvityksessä ympäristöoloja kaikkiaan 146 maassa ja muodostivat tietojen pohjalta kestävää kehitystä mittaavan ympäristöindeksin. Toiseksi vertailussa sijoittuu Norja. Myös Ruotsi ja Islanti kiilaavat tutkimuksessa kärkiviisikkoon.

(MTV3-Kauppalehti)

(Huomenta Suomen uutiset 13.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme