Mainos
Mainos

Suomi yksin EKP:n sääntömuutosta vastaan

Suomi on ainoa jäsenmaa, joka vastustaa esitystä Euroopan Keskuspankin äänestyssääntöjen uudistamisesta. Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) mukaan Suomi ei aio kuitenkaan pysäyttää asian valmistelua.

-Selvä enemmistö on tämän hyväksymässä, ellei peräti lähes kaikki, Niinistö sanoi tänään Brysselissä.

Asiaa käsiteltiin tiistaina Ecofin-kokouksessa Brysselissä. Kierrätettävä äänioikeus EKP:ssä merkitsisi sitä, että Suomen Pankin pääjohtajalla ei aina olisi äänioikeutta keskuspankissa. Suomessa on arvioitu, että maiden koon mukaan kiertävä järjestelmä suosii suuria jäsenvaltioita.

Niinistön mukaan vallitseva ilmapiiri EU:n ministerien kesken oli sellainen, että esitetykselle ei ole ilmaantunut parempaakaan vaihtoehtoa.

Asiaa käsitellään 28. helmikuuta eduskunnan suuressa valiokunnassa. Suomen kannan pitää olla valmis 7. maaliskuuta mennessä, ja lopullista ratkaisua haetaan EU-huippukokouksessa maaliskuun lopulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme